Valokuva Nikola Tomevski
Ruokaviikot Sörnäisissä
Sörkan Rinkulassa järjestetään kasvi-kalapainotteiset ruokaviikot, yhteistyössä Fisupojat sekä Hyötykasviyhdistys.
Sörkan Rinkulassa järjestetään kasvi-kalapainotteiset ruokaviikot, yhteistyössä Fisupojat sekä Hyötykasviyhdistys.
Sörnäisissä toimiva Sörkan Rinkula on Helsingin ensimmäinen ravintola, jonka päätuotteena on vastaleivottu bagel.
Rinkulat leivotaan joka aamu paikan päällä perinteisellä reseptillä, eli ensin ne keitetään kiehuvassa vedessä ja sen jälkeen paistetaan kovalla lämmöllä. Itse bagelien lisäksi tärkeässä roolissa ovat myös täytteet, jotka valmistetaan itse lähialueiden pientuottajien laadukkaista raaka-aineista.
Ruokaviikojen spesiaali-bageleissa korostetaan raaka-aineita, jotka eivät välttämättä nauti kovin suurta suosiota – vaikka niin toivoisi, sen vuoksi Sörkan Rinkula haluaakin nostaa monikäyttöiset kotimaiset klassikot uudelleen ihmisten mieliin. Rinkuloissa on viime vuodet käytetty kalatukku Fisupoikien savustamaa lohta ja graavi on valmisteltu itse omassa keittiössä. Ruokaviikoille poimitaan tukun valikoimista roskakaloiksikin miellettyjä arkisia villikaloja.
Toisena erikoisuutena on Hyötykasviyhdistyksen ruokakursseja vetäneen puutarhuri-kokki Elias Pusan kanssa suunnitellut vege-bagelit.
Sörkan Rinkula, Vilhonvuorenkatu 10
24.5.-16.6.2024