9 kuvaa näkymisestä – Caisan valkokangas tanssii
Identiteetti ja näkyväksi tuleminen nousee vahvasti keskiöön tässä yhdeksän elokuvan kokonaisuudessa.
Identiteetti ja näkyväksi tuleminen nousee vahvasti keskiöön tässä yhdeksän elokuvan kokonaisuudessa.
Hanna Lappalaisen ohjaama dokumentti ”Neljä kuvaa näkymisestä” aloittaa näytöksen esittelemällä kahdeksan henkilöä, jotka jakavat liikkeen ja puheen kautta kokemuksiaan queer-identiteetistä ja siitä, miten haluaisivat tulla nähdyksi.
Noora löytää omanlaisia keinoja ilmaista itseään kehollisesti keskittymättä omiin fyysisiin rajoitteisiin Anna Kekkosen elokuvassa ”Noora”. Tanssija Noora Västisellä on synnynnäinen luuston hauraus. Erityisesti vesi tukee paineellaan hänen kehoaan ja sen kannattelemana hän voi liikkua vapaammin, tavalla, joka on maalla hänelle mahdotonta.
Elokuvan ensiesitys!
Elokuvassa ”There’s No Other” Vera Lapitskaya on tarttunut intialaisen nykyrunoilijan Madhu Raghavendran runojen innoittamana kysymykseen: kuinka voimme olla osa tätä maailmaa, joka elää rauhanomaisesti toistensa kanssa keskellä syvää kriisiä?
Tuulia Soinista on inspiroinut tanssin ja teknologian pioneerin Loïe Fullerin elämä ja työt elokuvassa ”Looking For Loïe”. Elokuva ottaa kantaa naisten kokemaan epätasa-arvoon työelämässä.
Beniamino Borghin dokumenttielokuvassa ”Untold Process” sukupuolinormeja ja monikulttuurisuutta tutkivaan projektiin osallistuneet tanssijat keskustelevat identiteetistään, marginaalissa elämisestä sekä hyväksytyksi tulemisesta.
Nella Matleena Savolaisen tanssielokuva ”MIMOSA” käsittelee ihon alla kuplivaa tunnetta yksinäisyydestä, joka tulee itsensä tuntemattomuudesta. Teos kertoo queer-identiteetin löytymisestä ja tunteesta, kun keho löytää itsensä.
Alexandra Marina Sandbäckin ”FAT MARGINS” on meditaatio syrjäytyneistä kehoista sekä terveys- ja kauneusteollisuudesta. Se kyseenalaistaa mahdottomankin ajatuksen kehojen laittamisesta standardoituihin laatikoihin.
Kauri Sorvarin ja Vilma Tihilän elokuva ”A Portrait” on kuvaus henkilön sisäisestä identiteettien ensemblesta: eri minuuksista, jotka yrittävät elää vilpittömästi oman näköistä elämäänsä, samanaikaisesti yhden henkilön sisällä.
Illan viimeinenkin elokuva, Veronica Solomonin ”Love Me, Fear Me” on monien ulkoisten identiteettien äärellä ja kysyy: mitä olisit valmis tekemään, jotta he rakastaisivat sinua?
Kesto: n. 2 h/päivä, ei väliaikaa
K-18 (tarkastamattomia elokuvia, salissa anniskelua)
Elokuvien kieli ja tekstitys: suomi ja/tai englanti
Liput: 7 € / lippu.fi