Valokuva Juho Vuohelainen
Ravintola Nolla
Nolla on ravintola, jossa laadukas ruoka ja kestävä kehitys kulkevat käsi kädessä.
Idea Nollasta syntyi halusta kehittää ravintola-alaa ympäristöystävällisemmäksi. Nollassa halutaan näyttää, että maukasta ja kekseliästä ruokaa voi valmistaa kestävän kehityksen ja kiertotalouden arvojen pohjalta, jätettä tuottamatta.
Ravintolan arvojen mukaisesti, ruoan keskiössä ovat lähellä tuotetut luomuraaka-aineet. Ravintola työskentelee tiiviisti paikallisten tuottajien kanssa, jotta se voi tarjota vierailleen sesongin parhaita raaka-aineita ympäri vuoden.
Nollassa lähestytään kestävyyden käsitettä laajasti, minkä vuoksi ravintolan ja toiminnan kaikki pienimmätkin yksityiskohdat on otettu huomioon. Ravintola arvioi jatkuvasti omaa toimintaansa ja pyrkii kehittämään tapojansa yhä kestävämmiksi.
Nollassa tarjoillaan ainoastaan juomia, jotka on tuotettu ympäristöä kunnioittaen, kestävän kehityksen toimintaperiaatteiden mukaisesti. Viinilista keskittyy pientuottajien luonnonmukaisesti valmistamiin ja helposti lähestyttäviin laatuviineihin. Lisäksi Nolla tarjoaa ylpeänä oman pienpanimon Mamu Brewingin oluita - kaikki valmistettu paikan päällä, pienissä erissä. Mielenkiintoinen valikoima myös muita paikallisia oluita on aina saatavilla.