Miltä Helsinki maistuu?
Miltä Helsinki maistuu? Vuodenajoilta. Satokaudelta. Mansikoilta, mustikoilta, kanttarellirisotolta, villiyrteiltä, ahvenelta ja uusilta perunoilta, suussa sulavalta vegaaniburgerilta aamuyön pikkutunneilla. Michelin-tähdiltä, pitkältä laiskalta lounaalta korttelibistrossa. Hallista haetuilta Karjalan piirakoilta ja voisulalta. Karamellisoiduilta manteleilta höyryävässä riisipuurossa.
Helsingin ruokakulttuuri on ainutlaatuinen ja luova yhdistelmä paikallisia satokauden makuja, puhtaita ja reiluja raaka-aineita, perinteistä suomalaista keittiötä ja globaaleja vaikutteita – helsinkiläisellä twistillä.
Tuliko jo nälkä?
Muutamia ihania paikkoja:
Kaupungista löytyy ruokaelämyksiä joka makuun: fine diningista uutta luovaan katukeittiöön, ruoka-alan innovaatioista helsinkiläisiin perinneherkkuihin. Osutpa sitten klassikkokahvilaan tai pop-up ruokafestareille voit olla varma, että tarjolla on herkkuja vegaanisesta gluteenittomaan. (Psst, Helsingin kaupungin tapahtumissa kaikki tarjoilut ovat vegaanisia!)
Ja muista: Helsinki on loistava kahvikaupunki! Aterioiden välissä kannattaa etsiytyä kaupungin pienpaahtimoiden kahvilaatujen ääreen – seuraa vain tuoksua!
Entä aterian jälkeen…?
Janon yllättäessä piipahda paikalliseen pienpanimoon (niitä on useita!) tai terassille ja testaa helsinkiläistä giniä. Illallisen jälkeen suuntaa lasilliselle kodikkaisiin viinibaareihin ja pubeihin tai sukella kaupungin yöhön, baareihin ja klubeille, ja tanssi aamuun asti.