Taidetauko-työpajat: Iltateellä Stoassa

Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki
Stoa

Tee arkeen luova tauko, ja istahda hetkeksi iltateelle Stoan kahvilaan! Kevään 2024 pajoissa teemana on rakas vihollisemme muovi.

Tee arkeen luova tauko, ja istahda hetkeksi iltateelle Stoan kahvilaan! Kevään 2024 pajoissa teemana on rakas vihollisemme muovi.

Taidetauko -pajoissa arki rikastuu helposti haltuun otettavilla kädentaidoilla, jotka tarjoavat ideoita kestävämpiin arjen valintoihin ja tekoihin.

Miten muovi taipuu taiteen materiaaliksi, ja millä kaikilla tavoilla sitä voidaan kierrättää? Työstämme muoviromua, muovipusseja, muovilankaa ja muovirouhetta. Huhti- ja toukokuun pajat toteutetaan yhteistyössä muoville uutta elämää innovoivan Muoviamon kanssa.

Ohjaaja: Chloé Mahy-Hulkko
Asiantuntijavieras 10.4. ja 8.5.: Mona Taponen Balzarini, Muoviamo
Paikka: Stoan kahvila tai Stoan terassi
Kesto: 120 min per kerta
Pajojen ohjauskieli: suomi, ranska ja englanti
Vapaa pääsy. Ei ennakkoilmoittautumista. Stoa tarjoaa osallistujille iltateetä.
Lisätiedot: [email protected]

Ke 14.2. | Krääsästä aarteeksi
Koditon krääsä muuttuu pajassa aarteeksi, kun kokoamme kierrätysmuoviesineistä rintakorun juhlistamaan ystävänpäivää. Voit ottaa mukaasi pieniä muoviesineitä (halkaisijaltaan alle 5 cm muovileluja, pullonkorkkeja jne.) tai tuoda niitä Stoan aulassa olevaan kierrätyslaatikkoon talven aikana. Alle kouluikäiset lapset voivat osallistua aikuisen kanssa. Ei sovellu alle 4-vuotiaille.

Ke 13.3. | Ikuinen ikkunakoriste
Lähdemme kesyttämään muovipussimerta uuteen muotoon. Pajassa muovipusseista valmistetaan kangasta, josta työstetään näyttävä ikkunakoriste. Voit tuoda mukanasi värikkäitä tai läpinäkyviä muovipusseja, tai jättää niitä Stoan aulassa olevaan muovikierrätyslaatikkoon talven mittaan. Alle kouluikäiset lapset voivat osallistua aikuisen kanssa. Ei sovellu alle 4-vuotiaille.

Ke 10.4. | Muovipussista kukkaruukuksi
Tervetuloa mukaan kotipuutarhurit, sillä nyt valmistamme muovista silittämällä kukkaruukun! Muovi on tiiviisti mukana arjessamme, ja tarvitsemme uusia innovaatioita materiaalin elinkaarta pidentämään. Miten muovin matka voisi jatkua lajittelun jälkeen? Mukana pajassa on Muoviamon Mona Taponen Balzarini, joka kertoo kekseliäistä tavoista jatkotyöstää muovia. Pajassa pääsemme tutustumaan myös erilaisiin muovin työstämiseen tarkoitettuihin laitteisiin.

Ke 8.5. | Nykyajan mosaiikki
Mitä jälkeemme jää tulevien sukupolvien arkeologeille tutkittavaksi? Todennäköisesti ainakin muovia. Tällä kertaa pääsemme kokeilemaan, miten monin eri tavoin muovijäte muuttuu roskasta tuotteeksi. Muoviamo tuo paikalle muovilankakoneen ja injektiokoneen, joiden avulla muovirouheesta voi valmistaa esineitä kuten sormuksen, rannerenkaan tai vaikka kamman. Materiaalina käytetään muovirouhetta, josta voi myös taiteilla pienikokoisen mosaiikkiteoksen.