Sonya Lindfors: Something like this
Esitys, jossa tarkastellaan näyttämön ja samalla hiphop -kulttuurin mahdollisuutta toimia alustana moninaisten tarinoiden kertomiselle, tilan haltuun ottamiselle, voimaantumiselle ja yhteisöllisyydelle.
Esitys, jossa tarkastellaan näyttämön ja samalla hiphop -kulttuurin mahdollisuutta toimia alustana moninaisten tarinoiden kertomiselle, tilan haltuun ottamiselle, voimaantumiselle ja yhteisöllisyydelle.
Nuorille suunnatussa teoksessa neljä katutanssitaustaista esiintyjää kohtaavat näyttämöllä. Yksinkertaisesta lähtökohdasta rakentuu rikas kokonaisuus, jossa kohtaukset rakentuvat katsojien silmien edessä. Erilaisista taustoista tulevat esiintyjät tanssivat, kertovat tarinoita ja pitävät hauskaa – yhdessä. Tällä näyttämöllä on tilaa monenlaisille tarinoille.
Something like this tekee näyttämöstä tanssilattian, jossa tarinat, identiteetit ja tekemisen tavat voivat kohdata. Teos kysyy yhdessä katsojien kanssa: Miten esitys tulisi katsoa tai kokea, miten tanssi tai liike siirtyy kehosta toiseen, millaisia asioita tanssilla tai liikkeellä voi kertoa? Millainen on yhteisöllinen dramaturgia?
Teos toteutetaan osana Zodiakin Zodiak-nuoret hanketta. Esitys kiertää pääkaupunkiseudun kulttuuritaloissa keväällä 2024.
Ensi-ilta Zodiak stagella 30.8.2023
Kohderyhmä: 13+ (yläkoulut + toisen asteen oppilaitokset)
Kesto 50–55 min
Ilmoittautuminen: kultus.fi 10.1. klo 10
Lisätiedot: [email protected]
Konsepti ja ohjaus: Sonya Lindfors
Koreografia: Sonya Lindfors & työryhmä
Esiintyjät: Akim Bakhtaoui, Linda Ilves, Ramona Panula, Sophia Wekesa
Äänisuunnittelu: Sebastian Kurtén
Valosuunnittelu: Erno Aaltonen
Pukusuunnittelu: Sanna Levo
Prosessissa mukana esiintyjänä: Selma Kauppinen
Tuotanto: Zodiak - Uuden tanssin keskus, osana Zodiak-nuoret –hanketta
Tukija: Jane ja Aatos Erkon Säätiö
Mahdollisuus työpajaan esityksen jälkeen (max 30 osallistujaa). Työpajan kesto 30-45 minuuttia.
Something like this -työpassa sukelletaan katutanssin ja näyttämön maailmaan. Työpassa liikutaan, keskustellaan ja tehdään erilaisia harjoitteita teoksesta esiintyjien lempeässä ja kannustavassa ohjauksessa. Kuten esityksessäkin, työpajassa yhdessä tekeminen, kokeminen jakaminen ja jammailu on keskiössä. Kysy lisää: [email protected]