Lasten Etnosoi!
Lasten Etnosoi!ssa pieni on suurta. Etnosoi!-festivaali rohkaisee tekemään uusia musiikillisia tutkimusmatkoja ja esittelee musiikkia maailman eri kolkista.
Lasten Etnosoi!ssa pieni on suurta. Etnosoi!-festivaali rohkaisee tekemään uusia musiikillisia tutkimusmatkoja ja esittelee musiikkia maailman eri kolkista.
Sattuma-yhtyeen konsertti
20-vuotisjuhlavuottaan viettävän Sattuma-yhtyeen lastenkonsertissa kuullaan paitsi karjalaista kansanmusiikkia, päästään samalla myös karjalankielikylpyyn!
Pieni sali klo 14:15 ja 15:45
Soitinten seikkailu
Tule mukaan Soitinten Seikkailuun, tarinalliseen konserttiin, jossa monenlaiset kulttuurit kohtaavat. Retkelle sinut johdattavat Sibelius-akatemian Global music-aineryhmän opiskelijat.
Ayla Brinkmann (Suomi/Etelä-Afrikka), tarinankertoja
Jui Hsin Ni (Taiwan), shamisen
Aarne Toivonen (Suomi), rummut
Javier Navarro Lara (Chile) , basso
Ana Lazar (Slovenia), viulu
Sara Majidi (Iran), qanun
matkanjohtajana Puro Paju (Suomi)
Malmisali klo 14 ja 15:30
Perheafro!
Tanssisalissa tanssitaan rennosti kaikki yhdessä, niin lapset kuin aikuiset. Tanssiin johdattaa tanssija-koreografi Sibiry Konate. Liike ja musiikki johdattelee meitä mm. Burkina Fason rytmeihin ja musiikkiin. Työpajassa on livesäestys.
Tanssisali klo 14.30 ja 16
Mitali tärkeälle ihmiselle -askartelutyöpaja
Olet rohkea, olet tärkeä, olet tosi hyvä kertomaan tarinoita! Olet hauska ja paras pomppimaan kenguruhyppyjä! Minkälaisen mitalin sinä antaisit tärkeälle ihmiselle? Tervetuloa 12.11. mitalitehtaalle Malmitalon aulaan!
Malmitalon aula, nonstop klo 14-17
Hyvinvointia rummulla 12+
Taiteellisen ilmaisun lisäksi rummutuksella on muitakin hyötyjä. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi parantamaan kehon osien koordinaatiota, rakentamaan itseluottamusta, saada parempi käsitys omista henkisistä ja fyysisistä kyvyistä, stressistä toipumiseen, harjoittamaan ja kehittämään muistia, parantamaan keskittymistä ja ennen kaikkea tuomaan iloa.
Tätä tarkoitusta varten aion käyttää metodia, jossa rumpali käyttää vartaloaan painottamaan ja ilmaisemaan rytmiä, soittamalla rumpua seisten, tehden samalla tanssillisia liikkeitä, käyttäen muita ilmaisukeinoja, kuten eleitä, asentoja, ilmeitä ja ääntä. Rumpu on asetettu jalustalle ja sitä soitetaan kahdella rumpupalikalla. Rumpuina käytetään ngomaa – traditionaalista tansanialaista rumpua.
Harjoittelemalla tätä metodia, osallistujat voivat kokea siitä välitöntä ja suunnatonta hyötyä kuten edellä kuvasin.
Kohderyhmät
Erilaisia kohderyhmiä ovat esim. henkilöt, jotka kärsivät masennuksesta ja stressistä, nuoret, joilla on sosiaalisia ongelmia, koululaiset, musiikinopiskelijat, koulujen opettajat, erityislapset, työntekijät työpaikoilla jne.
Hyvinvointia rummulla 12+ -työpajan vetää sen luoja, muusikko-tanssija-koreografi, pitkään Suomessa kaiken ikäisten oppijoiden kanssa työskennellyt tansanialainen Arnold Chiwalala. HUOM. Ikäsuositus 12-vuotta ja kaikki sitä vanhemmat.
Kokoushuone 3 klo 14.15 ja 15.45
Lasten Etnosoi!n tuottavat yhdessä Malmitalo & Maailman musiikin keskus
Lisätietoja tapahtumasta täältä: https://www.etnosoi.fi/fi/etnosoi/lasten-etnosoi
Vapaa pääsy